VODITELJ OBRADE

Internetski portal Šinterica je u vlasništvu Udruge za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka, Koprivnica, Dubovec 27, OIB: 86503817798 (u daljnjem tekstu Šinterice).

Šinterice posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Politika privatnosti (u daljnjem tekstu Politika) uređuje postupanje s tvojim podacima prilikom korištenja mojih usluga.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAM I KAKO?

Tvoja privatnost mi je važna, pa prikupljam samo podatke potrebne za:

pružanje usluge i podrške,

poboljšanje tvog korisničkog iskustva,

unaprjeđenje usluge i informiranje o novim uslugama koje smo razvili za tebe,

udovoljavanje zakonskih propisa.

KAKO KORISTIM TVOJE PODATKE?

Prikupljene podatke, kao i podatke koje saznam kroz pružanje usluga, obrađujem samo u svrhu:

za koju su isti dani,

za koju si dao privolu,

utemeljenu na pravnoj osnovi: mjerodavnim zakonskim propisom, legitimnim interesom ili Uvjetima korištenja.

Imaš pravo:

znati koje tvoje osobne podatke imam i obrađujem,

zatražiti ispravak,

prenijeti svoje podatke i sadržaje,

odustati u bilo kojem trenutku od danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti.

Ako imaš primjedbu vezano uz obradu podataka i  svoja prava, možeš nam se javiti i pokušat ćemo riješiti tvoj prigovor.

U slučaju da i dalje smatraš da kršimo tvoja prava možeš podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Saznaj više

KAKO ŠTITIM TVOJE PODATKE?

U potpunosti sam predan zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, ili formatu u kojem se nalaze.

Surađujem s pouzdanim i stručnim partnerima koji su obavezni koristiti visoke standarde zaštite

S KIME DIJELIM TVOJE PODATKE?

Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu i samo podatke neophodne za pružanje određenih usluga.

Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima i moji partneri imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

S korisnicima interneta i Šinterica, a možeš sam odabrati koje osobne podatke želiš javno objaviti na Šintericama ili razmijeniti s drugim korisnicima prilikom korištenja usluga Šinterica.

Treće strane obrađivat će tvoje podatke samo:

u svrhu pružanja usluga Šinterica kao što su: analize podataka, isporuke elektroničke ili zemaljske pošte, usluga korisničke podrške, provjere ispravnosti podataka i slično;

u svrhu pružanja usluga Šintericama kao što su: hosting, IT usluge, računovodstvene usluge i usluge odvjetnika, revizora i drugih savjetnika.

Ako su propisani zakonom u svrhu:

ispunjenja mjerodavnog zakona, podzakonskog akta ili drugog propisa,

otkrivanja, sprečavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na Šinterice ili osobne podatke korisnika.

Podatke koje si mi dao: ime i prezime i e-mail adresu prenosim u treće zemlje kad ti šaljem promotivne poruke (Mailchimp).

Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa Šinterica i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi).

Za više informacija o prijenosu podataka trećim stranama pošalji upit elektroničkom poštom na sinterice.dobra.srca@gmail.com

KOJE KOLAČIĆE I ALATE KORISTIM?

Koristim alate pomoću kojih analiziram korištenje Šinterica i prikupljam informacije o tvojim navikama i aktivnostima čime bolje prepoznajem tvoje potrebe u svrhu poboljšanja kvalitete ponude.

Koristim svoje kolačiće kao i kolačiće svojih partnera kako bih prepoznao tvoje računalo te pružio ti bolju uslugu.

Prikupljeni podaci ne povezuju se s tvojim osobnim podacima na Šintericama.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Putem odgovarajućih postavki na svom računalu, pregledniku ili mobilnom uređaju možeš odbiti ili izbrisati kolačiće i nastaviti koristiti Šinterice, u tom slučaju neke funkcije Šinterica neće ti biti u potpunosti dostupne.

KAKO ĆEŠ OSTVARITI SVOJA PRAVA?

Osim što imaš pravo na prigovor i pritužbu ako se ne slažeš sa obradom podataka, možeš nam uputiti i zahtjev za brisanje, ispravak podataka, ograničenje obrade, prijenos podataka i uvid u svoje podatke,

Zahtjev mogu odbiti ako ne mogu potvrditi tvoj identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja. Ako Šinterice koristiš u ime druge osobe ili kompanije, nećemo te moći identificirati, pa svoj zahtjev možeš ostvariti isključivo uz odobrenje te osobe ili kompanije.

PRAVO NA BRISANJE I OGRANIČENJE OBRADE

U svakom trenutku možeš podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja usluga portala Šinterica ili ograničiti svrhu korištenja svojih podataka djelomično ili u cijelosti.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Kao vlasnik ili vlasnica aktivnog korisničkog računa možeš u svakom trenutku podnijeti zahtjev za prenošenje svojih podataka i sadržaja kod drugog pružatelja usluge.

PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA)

Ti si vlasnik svojih podataka i imaš pravo na informaciju koje podatke čuvam ili obrađujem te možeš poslati zahtjev za dodatne informacije.

PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

Važno je da imaš točne podatke, povremeno ih provjeri.

Kako bih ti pomogao mogu provesti i provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka.

VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Na Šintericama možeš naći poveznice koje će te odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi moja Politika privatnosti.

Ako si napustio stranice Šinterica slijedeći poveznicu, molim te da se upoznaš s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite tvoje osobne podatke.

OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI

Povremeno mogu izmijeniti ova pravila, a promjene Politike objavit ću uz ovu Politiku privatnosti na stranici Šinterica.

U slučaju značajnih promjena obavijestit ću te o promjenama i putem elektroničke pošte ili na neki drugi prikladan način.

Registracijom ili nastavkom korištenja Šinterica nakon promjene Politike potvrdio si da si upoznat s važećim pravilima i da pristaješ na obradu podataka u navedene svrhe.

Upite i primjedbe vezane uz ovu Politiku privatnosti, kao i dodatne informacije oko tvojih osobnih podataka prikupljenih na portalu Šinterica možeš dostaviti njihovom službeniku za zaštitu osobnih podataka:

pisanim putem na adresu sjedišta Njuškala

putem elektroničke pošte na adresu sinterice.dobra.srca@gmail.com

Izmjena politike provedena je 10.01.2021. i primjenjuje se od 10.01.2021.

Prijavi se

Registriraj se

Resetiraj lozinku

Unesite svoje korisničko ime i adresu e-pošte. Na vašu adresu e-pošte poslati ćemo vam poruku s poveznicom za kreiranje nove lozinke.