TKO SMO MI?

Udruga Šinterice dobra srca je udruga građana koja ima svojstvo nevladine, dobrovoljne, humanitarne i neprofitne pravne osobe s pravima, obvezama i odgovornostima čiji ciljevi nisu u suprotnosti sa Ustavom i Zakonom.

ČIME SE BAVIMO?

Cilj udruge je hranjenje, pomoć u osiguranju uvjeta za veterinarsku skrb (liječenje, kastracija, cijepljenje te ostala potrebita skrb), pružanje privremenog smještaja mačkama u svrhu udomljavanja, podizanje opće svijesti građana o brizi za napuštene pse i mačke te kućne ljubimce, upoznavanje javnosti sa Zakonom o zaštiti životinja te sprječavanje zlostavljana i nehumanog ponašanja prema životinja.

Udruga broji više od 20 aktivnih volontera i trenutno zbrinjavamo preko 50 napuštenih mačaka. Mačke su, do udomljenja, smještene u objektu Udruge a koji je od milja nazvan Mačkovec. Sve mačke su cijepljene protiv zaraznih bolesti, testirane na sidu i leukemiju, očišćene od vanjskih i unutarnjih parazita te kastrirane.

Osim o napuštenim mačkama, brinemo i o slobodnoživučim, divljim mačkama na uređenim hranilištima u gradu Koprivnica. Također, redovito organiziramo projekte, edukacije i radionice s ciljem edukacije javnosti i podizanja opće svijesti građana o brizi za napuštene životinje i kućne ljubimce.

Već nekoliko godina provodimo i projekte besplatne kastracije, a u sklopu istih (pomoću donatora i općina) pomažemo ljudima slabijeg imovinskog stanja te uličnim mačkama pokriti troškove zahvata. Trudimo se istaknuti kastraciju kao jedino prihvatljivo i dugoročno rješenje smanjenja broja napuštenih životinja. Surađujemo s drugim udrugama, inicijativama i organizacijama.

GDJE DJELUJEMO?

Područje djelovanja: Koprivničko – križevačka županija.

KAKO MOŽETE POMOĆI?

Možete nas podržati donacijama na:

I praćenjem našeg djelovanja na Facebooku, Instagramu i našoj web stranici!

Hvala Vam.

Prijavi se

Registriraj se

Resetiraj lozinku

Unesite svoje korisničko ime i adresu e-pošte. Na vašu adresu e-pošte poslati ćemo vam poruku s poveznicom za kreiranje nove lozinke.